Background Image

Lediga Jobb

13 juni 2017

Stenhuggare / Stenmontör

Article Image

Stucco Maestro är ett restaurering- och konserveringsföretag grundat 2010. Vi har en lång erfarenhet av byggnadsvård och jobbar nästan helt uteslutande med kulturminnesmärkta byggnader. Idag är vi 20 medarbetare och har kontor samt verkstad i Vetlanda och Malmö. Vi är till stor del verksamma i södra Sverige men tar uppdrag över hela Europa. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster inom restaurering och konservering av kulturminnen och andra föremål i sten, puts, stuckatur samt bemålade ytor. Från gammaldags mur- och putstekniker till konservering, modellering och formgjutning i gips, lera samt betong. Vi utför även tekniska undersökningar, skriver program och rapporter.

Om tjänsten

Som stenhuggare/stenmontör hos Stucco Maestro arbetar du med traditionella material och tekniker. Beroende på arbetsuppgift hanterar du en variation av handhållna verktyg och maskiner. Inom murning arbetar du med alla typer av natursten, olika typer av ler-, kalk- och cementbaserad konststen samt tegel. Inom puts arbetar du med diverse putstekniker, som slätputs, ädelputs och listdragning samt kalkavfärgning. Du utför avgjutningar, tillverkar formar och arbetar med formgjutning med hög precisionsnivå.

Som hantverkare hos Stucco Maestro är du till största del verksam i arbetslag men är självgående och planerar ditt arbete utefter fastställda åtgärdsprogram samt avrapporterar kontinuerligt till ledningsgruppen. Du har ett nära samarbete med andra hantverkare inom och utanför företaget som bidrar till en smidig arbetsgång i gemensamma projekt samt en väl fungerande och trivsam arbetsmiljö. Alla verksamma hantverkare på Stucco Maestro dokumenterar sina arbeten löpande och katalogiserar dokumentationen i en gemensam databas. Arbeten utförs i verkstad samt på byggnadsställning.

Kompetens/erfarenhet

Vi söker en stenhuggare/stenmontör med god kännedom om traditionella byggmaterial och erfarenhet inom byggnadsvård. En stor fördel är tidigare erfarenhet inom stenmontering.
Universitetsutbildning och yrkesbevis är meriterande.
Körkortsbehörighet B är meriterande.

Vad erbjuder vi?

På Stucco Maestro får du en möjlighet att arbeta i ett växande företag med mål att bevara historiska kulturminnen, hantverk och kunskap. Hos oss blir du en viktig del av den dagliga verksamheten och utvecklingen inom byggnadsvårdsbranschen. Vi ser Stucco Maestro som ett mindre och väl sammansvetsat företag som skapar trivsel på arbetet genom korta beslutsvägar samt kontinuerlig utveckling och flexibilitet.

Ersättning: Timlön enligt fackliga avtal.

Urval kommer ske löpande. Ange referens när du ansöker.

Ansökan skickas till e-postadress: jobb@stucco.se